Eleccions Col.legi Infermería València 2021

Estimada companya:

En primer lloc, agrair i reconèixer l’esforç realitzat durant l’últim any.
El nostre record i reconeiximent per totes les companyes que hui no es troben amb nosaltres

Aquest últim any ha estat molt dur i exigent a tots els nivells i totes hem donat el 100% de la nostra capacitat demostrant de nou que estem ací per als pacients i la ciutadanía.

I ara de nou estem al peu del carrer amb la gran tasca de vacunar on estem administrant cada dia prop de 500.000 vacunes.

SOM GRANS! ANEM EQUIP! TOTS JUNTS VENCEREM!

Però, quan penses el que ha fet per tu el col.legi d’infermeria de València als últims anys.. L’únic que se t’ocorreix és “La declaració de la renda?”

Moltes pensem així. Ens sentim decebudes, pensem que el nostre col.legi no ens recolza, perquè sembla que paguem les nostres quotes rel.ligiosament i no ens repercuteix de cap manera..

El nostre col.legi no té gairebé repercussió als mitjans de comunicació i  xarxes socials, el col.legi no té força al carrer i és desconegut per la majoria, inclosa-hi la classe política, que pareix que els costa pronunciar la paraula INFERMERA.

Perquè som INFERMERES.

La vocació per tindre cura de la resta, el sacrifici davant la propia vida, la formació, la investigació, SOM LA PART ESSENCIAL al sistema sanitari, sóm INFERMERES!

I no pensem que tot açò es veja reflexat a les línees de treball del col.legi d’infermería actual, però pensem que hi ha un altra manera de fer les coses… amb el teu recolçament.

Hem format una candidatura d’infermeres joves amb ganes de canvi a la professió i volem marcar  la diferència. No volem ser un col.legi on de tant en tant es reuneixen unes persones a prendre decisions per totes nosaltres, volem estar ahí per a tu.

El nou col.legi depén de tu. Noves idees! Nous reptes! Nous temps!

El nostre col.legi deu ser de totes nosaltres, participa i uneix-te.
TOTES JUNTES PODEM CANVIAR!

Ha arribat l’hora del canvi.
Volem marcar la diferència.


Visió

El col.legi d’ infermeria deu acollir a TOTES les col.legiades fent que es senten representades, facilitant la seua participació a la institució i defenent els seus drets.

Misió

El col.legi deu ser una institució flexible i dinàmica i amb un contacte permanent amb les col.legiades i la ciutadanía. Deu impulsar la professió i fer-nos visibles a la societat i institucions.

Valors

Transparència
Participació
Investigació
Formació
Cooperació


Les nostres propostes

Anem a treballar per tú i per a tú. El col.legi  és de les col.legiades.

Orientació laboral

Laboral: Assessorarem a les noves graduades i a les col.legiades en les posibilitats laborals, així com al funcionament de la borsa i les posibles oposicions a les que se puguen presentar.

Emigrades i Retornades: Tindrem molt en compte a les companyes que han degut d’emigrar i tractarem d’ajudar a que puguen estar de nou al nostre costat.

Jubilades: No podem dexar que es perda tot el talent i la experiència de les nostres companyes més veteranes. Aquelles que ho desitgen podran incorporarse al nostre costat assesorant, orientant i resolent dubtes de les col.legiades

Formació

Cursos: Estudiarem la oferta formativa dels últims anys i ofertarem nous cursos d’ acord a la demanda actual per tal que se atenga a les necesitats de formació de les colegiades.

Ajudes: Valorarem la modificació del sistema d’ ajuts i beques per a proyectes, congresos i talleres de formació asegurant la igualtat d’oportunitat en l’accés a totes les col.legiades.

EpS: A més ofertarem a la ciutadanía consells sanitaris en forma de píndoles formatives per a reeducar en la autocura i la pròpia salut.

Millora de la accessibilitat

Accessibilitat: Portarem al col.legi al segle XXI amb la digitalització de tots els tràmits i la realització de formació online per a aquelles infermeres que no puguen vindre a la nostra seu.

APP: Creació d’una APP de fàcil accés, amb informació d’activitats i esdeveniments.

Xarxes socials: Creació i actualització de les xarxes socials part fonamental de comunicació i actualització. Acostament: Periòdicament realitzarem reunions als llocs de treball, bé presencials o bé telemàtiques, per conèixer de primera mà les necessitats de les nostres col.legiades

Transparència

Transparència: Treballarem per la transparència del col.legi informant a les col.legiades de les decisions, convenis i resta d’accions que es prenguen.

Estatuts: Actualització dels nostres estatuts, uns nous estatus més participatius i coherents per al segle XXI..

Mandats: Els mandats de la junta estaràn limitats a dues candidatures màxim.

Corrupció: Sol.licitarem una auditoría externa per a analitzar la gestió econòmica dels últims anys.

Potenciar la investigació i conéixer a les oblidades

Investigació: Crearem un grup de treball centrat en ajudar a les infermeres que desitjen començar una tasca investigadora, on hi haurà assesoría estadística i possibilitat de traducció a l’anglès per a presentar publicacions a revistes internacionals. 

Les oblidades: Buscarem les grans “oblidades” de la professió i les escoltarem per conèixer i treballar per les seues necessitats i demandes. Infermeres del sector privat, de diàlisi, infermeres que treballen de manera autònoma, infermeres que treballen en centres sociosanitaris, residències i centres de dia, infermeres de centres penitenciaris, infermeres escolars, infermeres de SAMU i ambulàncies privades, infermeres que es dediquen a la docència.. Comptem amb vosaltres.

Especialitats

Especialitats: Treballarem per augmentar les places de especialitats disponibles actualment i la seua integració a diferents àmbits com atenció primària i serveis de urgències. Instarem a la creació de borses i oposicions específiques per a aquelles companyes que posseïsquen el títol d’especialistes. treballarem per la retribució de la especialitat i per la creació d’un programa per a “retindre” als especialistes a la comunitad. Lluitarem per la creació de la especialitat de urgències i emergències i buscarem un major reconeixement de la infermera escolar. A més, fomentarem la creació de cases de naixement gestionades per matrones dins del sistema públic i la recuperació de competències en àmbits com sòl pèlvic, climateri, hospitalització…

Lluita per la professió

Ràtios adequades: Treballarem per la creació d’un projecte que indique quines ràtios deu haver-hi als distints serveis i instarem a les autoritats a adoptar les directrius europees existents al respecte.

Borsa: Vetlarem pel bon funcionament de la borsa i instarem a la Conselleria a que es mantinga oberta durant tot el any per a la actualització de mèrits, com ja es ve realitzant a altres comunitats autònomes.

Reconeixement A1: Exigirem a les autoritats sanitàries que es complisca el compromís acordat el passat any i que totes les infermeres accedisquen al grup A1 beneficiant-se dels drets que açò implica.

Tenim cura de les infermeres

Millora de les instal.lacions actuals: Invertirem en crear un aula de simulació a la que es puguen realitzar megacodes i formar als professionals a RCP bàsica i avançada. A més a més, posarem les instalacions a disposició de les col.legiades per a que realitzen treballs, xerrades, exposicions i aquelles altres activitats que desitjen.

Conciliació: Investigarem noves maneres i opcions per a la concil.liació, dependència i cura familiar.

Creació d’un club de col.legiades: Al igual que les nostres companyes jubilades tenen el seu propi espai d’encontre, crearem un club per a totes les infermeres en el que es realitzaràn activitats que no tinguen que veure estrictament amb la professió i en el que es fomentaràn les aficions i el contacte amb altres profesionals.